Partnerünk a
gyermekszinhaz.lap.hu

Galéria


Drámapedagógiai foglalkozások
1. Színház az osztályban-
TÁMOP - 3.2.13-12/1-2013-0012 keretein belül Színház az osztályban szakkörön A Gubancok c. drámafoglalkozást tartott
Szeszák Szilvia rendező-drámatanár Jakó Bea színész-drámatanár és Kiss Renáta színésznő a Bajza József Gimnázium és Széchenyi István Római Katolikus Középiskola diákjainak közreműködésével. Emellett jártunk a foglalkozással Törökszentmiklós gimnáziumában és középiskolájában is.

Téma: A drámamódszertani feldolgozásban a kábítószer problémája kerül előtérbe. Hogyan viszonyul a család a szert használó gyermekhez? Hogyan ismeri fel? Kik a felelősök? Kire hárítja a család a felelősséget?A szenvedélybetegség tünetei a családi kapcsolatokig vezethető vissza.

2. Ki vagyok?Mi vagyok-önismereti és dráma szakkör
TÁMOP - 3.2.13-12/1-2013-0012 keretein belül- amely Hatvani fiatalok
Az önismereti és drámajáték foglalkozás fő célkitűzése az volt, hogy a gyerekek saját véleményét és gondolatait bontsuk ki játékos keretek között az adott témákkal kapcsolatban. A dráma irányzatai közül a tananyag kiválasztása és a feldolgozás módja a tanítási drámára épül. Ezért témákhoz kapcsolódó tanítási területekben és fókuszban gondolkodtunk, melyek az adott életkorban aktuálisak, fontosak, sokrétűek. A drámapedagógiai foglalkozások a személyiség formálásának és a közösség erősítésének különösen hatékony eszközei. A drámapedagógiai módszerek alkalmazása segít a gyerekeknek figyelmük tudatos összpontosításában, a fegyelmezett feladatvégzésben, erősítik az érzelmi emlékezetet, fejlesztik az egymás iránti érdeklődést és empátiát, az együttműködési készséget, a felelősségtudatot, segítséget nyújtanak a munkaerőpiacon nagyra értékelt kommunikációs és önérvényesítő készségek élményszerű tanulásában.
3. és 4. osztály fő tanulási területei:
A tanítási drámaóra felelősségteljes döntés motívumainak vizsgálata, a belső indíttatás és a külső kényszer összeütközéseinek mérlegelése azzal a céllal, hogy egy esetleges hasonló helyzetben olyan döntést hozhassunk, amely vállalható. Egyéb területek, melyek vizsgálat alá kerülnek: konfliktushelyzetek feloldása, érzelmi intelligencia, csúfolódások, határok keresése, identitás keresése, lány-fiú kapcsolat, hovatartozás, érzelmi kötődés és veszteségérzés hullámvasútjának feldolgozása, szabályok és kötöttségek.
szabadidős tevékenységének támogatását tűzte ki célul a Grassalkovich Művelődési Ház vezetésével
2015-05-26 10:09:05