Partnerünk a
gyermekszinhaz.lap.hu

Előadások


A HÉTTENGER KALÓZAI

(zenés interaktív mesejáték)


Tartalom: Mi teszi a jó kalózt? A lelkesedés, a vágy a zsákmány után és a hatalmas, dúsan göndörödő szakáll. A mese szereplői két lányka és egy fiú, akik tökéletes kalózok az általuk kitalált történetben. Ők Jack, a kapitány, Mary és Anne. Remek jelmezeket találnak a nagymama ládájában, hogy kis segítőikkel, a gyerekekkel hét tengert hajózzanak be, legyőzzék az ellenséget és persze kincsre vadásszanak. Csak az a kis hibájuk van, hogy jószívűek...

Szereplők:
- Jack, a kapitány: Rácz János
- Anne: Dér Gabriella
- Mary: Kiss Renáta

Időtartam: 40 percMESÉK A NAGYVILÁGBÓL

(Mesejáték és drámafoglalkozás)


„Hideg téli este volt, és úgy alakult, hogy
Hédi aznap éjjel az én házamban alszik.
Persze nem egyedül érkezett, hozta az
egész társaságát.

Arra sem volt időm, hogy annyit mondjak,
he…mert egyszerre mind kiabáltak, és
kértek tőlem japán, indiai és perui mesét,
egyszóval meséket a világ minden tájáról!”

Három történet, három népmese (magyar, olasz, kínai), melyeket drámás konvenciók segítségével a gyerekekkel közösen dolgozunk fel, így Ők is szervesen részt vesznek a mesében.

Szereplők:
- Bellus néni (az újságíró): Jakó Bea
- Hédi (az unokahúga): Kiss Renáta
- Több szerepben: GYEREKEK


HUNCUTKA

(zenés interaktív mesejáték)


Milyen elfogadóak a gyerekek? Történetünk két leányka barátságát dolgozza fel, akik egymástól igen különböző körülmények között nevelkednek, mégis megtalálják a közös hangot. Ez a mese szól egy kicsit a családról, a testi-lelki egészségről, az összetartozásról és legfőképp a MESE fontosságáról!

Szereplők:
- Huncutka: Kiss Renáta
- Áfonya: Jakó Bea


A KOBOLD CIPŐJE

(zenés interaktív mesejáték)


Tartalom: A fa odvában élő Zöld Kobold féltve őrzi kincsét. Az arra járó Nyúl nagyon megrémíti, azt hiszi el akarja lopni az aranyát és a varázscipőjét. A Nyúl elkapja a fáról leeső koboldot, minek következtében hármat kívánhat tőle. Ezek a kívánságok viszont kútba esnek a kobold huncutsága miatt. A furfangos nyuszi nem hagyja magát, barátjával az okoskodó Bagollyal, és persze a gyerekekkel hamar kitalálják a megoldást: Szivárványt készítenek, hogy lépre csalják a kis gézengúzt. A Nyúl vágya a varázslatos kobold cipő, melynek segítségével újra otthon lehet a szeretteivel.

Szereplők:
- Kobold: Rácz János
- Nyúl: Kiss Renáta
- Bagoly,fecske: Jakó Bea

Időtartam: 45 percHOPPÁ TANYA

(zenés interaktív mesejáték)


"Gyönyörű tájon, völgy ölén,
Hoppá Mamácska éldegél.
Serény kis keze meg sem áll,
Sok dolga van a kis tanyán.
Nyuszik, gidák, dalos rigók,
Mind ismerik a házikót.
Jószága nincsen rengeteg,
De van egy lova: Fergeteg!
Kertjében minden megterem,
Segítője a sok gyerek."

Hoppá Tanyán boldog az élet. Mami készül az Almafesztiválra, süt, főz, takarít, várja a vendégeket. A finomságokat rejtő kamra kulcsa viszont beleesett a tóba, az elkészült sütemény leesett a földre, a segítség pedig igen csak késik...
Hoppá Mami ügyetlen, de senki sem tökéletes. Ilyenkor azt mondjuk: Hoppá! Aztán rendbe teszünk mindent és már folytatódhat a játék. A gyerekek segítségével répát és almát szüretelünk, szemetet szedünk ki a tanya tavából, almáspitét sütünk és persze nem maradhat el a sok munka mellett a móka, a kacagás és a tánc sem.

Szereplők:
- Hoppá Mami: Dér Gabriella
- Mesélő, Fergeteg, Fityisz a madárijesztő: Kiss Renáta/ Rácz János

Időtartam: 40 percHÉTPETTYES MESE

(zenés foglalkoztató mese)


Tartalom: Egyszer egy hétpettyes katicabogárka, elindult megnézni mi van a világba. Jött a tavasz, ment a nyár, de ő még mindig úton volt. Ahogy egyre hidegebbre váltottak az őszi napok, úgy érezte valami meleg menedékre lesz szüksége. Ki fogadja be útja során? Talán a hangya, vagy a pillangó?Vissza kerül-e a kicsiny bogár a meggyfához, ahonnan lepottyant? Persze a mese végén ez is kiderül, de addig is a gyerekek segítségére lesz szüksége!

Szereplők:
- Mesélő (több szerepben): Jakó Bea
- Katica Katinka: Kiss Renáta

Időtartam: 40 percBŰNTÉNY AZ ERDŐBEN

(interaktív zenés mesejáték)


Tartalom: Készülhetnek az erdő lakói télre, nyárra, ünnepre, mindig nyitva találják Sün Sára Takarmány és Betakarmány Boltját. Egyszer viszont valaki kirabolja az üzletet. A bűntény felderítéséhez, a tolvaj elfogásához és a büntetésének kitalálásához sok kis okos gondolatra lesz szükségünk. Róka Ica - a tolvaj - mindent jóvá akar tenni, sőt a végén még a gyerekeket is ráveszi, hogy segítsenek neki gyűjtögetni az erdőben. Nem véletlenül nevezik ravaszdinak a rókát!

Szereplők:
• Sün Sára: Jakó Bea/ Kiss Renáta
• Róka Ica, Hanna, a medvebocs: Dér Gabriella/ Kiss Renáta

Időtartam: 40 perc

Tekintse meg kisfilmünket: ttp://youtu.be/txPLhwo-p0w

A VARÁZSVIRÁG

(zenés mesejáték)


Tartalom: Behemót, a Tökfej, rettegésben tart mindenkit. Kifli Kata és Zsemle Lujza feladata, hogy megszerezzék az Amaryllis virág varázslatos virágporát, és belesüssék a Behemótnak szánt cipóba.
A vakond által őrzött virágot a gyerekek segítségével tudják megszerezni a lányok. Ha a találós kérdéseket megfejtik, átbújnak a vakond járaton és megsütik közösen a kenyeret, akkor talán legyőzhetik a fenyegető veszélyt.
Természetesen a jó győzedelmeskedik, melyet egy kedves dallal ünnepelnek meg közösen.

Szereplők:
- Kifli Kata: Kiss Renáta
- Zsemle Lujza,
- Behemót, a tökfejű : Jakó Bea

Időtartam: 45 percHÁBLIBI, AZ ÜGYETLEN TÜNDÉR TANONC

(zenés interaktív mesejáték)


Tartalom: Háblibi tündér tanonc szeretne lenni. Ahhoz, hogy felvegyék a tündériskolába varázsolnia is tudnia kell. Sajnos ebben a tudományban van némi hiányossága. Sok segítségre lesz szüksége, hogy megnyerje magának Lavíniát, a főtündért. Ráadásul, még Ribi Banya is útjukban áll, hisz állandóan zord telet varázsol a szép idő helyett.
A gyerekekkel aprócska csíntevéseket hajtanak végre, hogy megállítsák a Banya ténykedését. Persze a végén kiderül, hogy a kis tündér nem is olyan ügyetlen!

Szereplők:
- Háblibi: Kiss Renáta
- Ribi Banya, Lavínia: Jakó Bea/ Nagy Adrienn

Időtartam: 40 percMIKULÁSVÁRÓ


Advent idején minden évben új történettel lepjük meg a gyerekeket.
Néhány régi mesénk tartalma:

KALAND AZ ÉSZAKI-SARKON

(zenés interaktív Mikulás mese)


Mikulás napján mindenki boldog, nem szabad szomorkodni. Ada, a jegesmaci mégis így énekel:
"Ha megérint a bú, és szíved szomorú,
Sírj csak hogyha fáj és a bánat messze száll."

Vajon mi bánthatja ennyire Adát... lehet, hogy róla megfeledkezett a Mikulás...
Az égből lepottyanó szaloncukor lányka talán fel tudja vidítani.ÜNNEPI FOGADALMAK

(zenés interaktív Mikulás mese)


Mikulás Házában nagy a sürgés-forgás az ünnepek előtt. Izgatottan dolgozik a két rosszcsont krampusz Hokkedli és Nokkedli is, csomagolnak, válogatnak...
Viszont Hokkedli ahelyett, hogy segítene, bulit szervez a Mikulás tiszteletére, Nokkedlinek persze ez nem tetszik, így mindig megzavarja az előkészületeket.
A gyerekek segítségével azonban mindannyian fogadalmat tesznek, hogy megpróbálnak az Új Esztendőben megszabadulni egy-egy rossz tulajdonságuktól,hátha így kedvében járhatnak a Mikulás bácsinak és persze egymásnak.
De idáig eljutni nem lesz zökkenőmentes vállalkozás, sem a krampuszoknak, sem a gyerekeknek...